Voorbeeld tuinen

Tuin Oosterbeek

In het buitengebied van Oosterbeek ligt deze grote bostuin. Uitgangspunten van deze tuin waren; onderhoudsvriendelijk, stijlvol, rustig en toch kleurrijk.

Tuin Lathum

Speelse tuin met een onderhoudsvriendelijke bestrating en een informele beplanting.

Showtuin Tolkamer

1400 m² grote tuin gelegen aan de dijk van de recreatieplas de Bijland in Tolkamer, vlakbij de Jumbo Supermarkt. Deze tuin bestaat uit meer dan 8.000 vaste planten en 25.000 bloembollen in veel bekende en bijzondere soorten.

Tuin Oosterbeek

Deze tuin in Oosterbeek heeft een strak lijnenspel met de beplanting van een engelse border. De rechte haakse lijnen worden hier duidelijk verzacht door het gebruik van weelderige planten. Resultaat; een nette tuin met een seizoen vol bloemen.

Tuin Arnhem

Landelijke tuin in Arnhem met vooral veel groene elementen. Groots qua opzet en plantenaantallen. Door het achterwege laten van springende kleuren, maar meer gelet op bladvorm krijgt de tuin een rustige eenvoudige uitstraling waarin juist de planten die wel bloeien extra de aandacht krijgen.

Tuin Herwen

Bij deze boerderijtuin in Herwen heb ik als uitgangspunt het lokken van vlinders en bijen gebruikt. In de tuin mochten veel ronde lijnen gebruikt worden met oude bestratingmaterialen. Bij de wens om vlinders en bijen de tuin in te krijgen sluit deze beplanting perfect aan.

Bedrijfspand Lobith

Bij dit bedrijfspand in Lobith was de opzet om het geheel wat minder statig te maken zodat klanten het gevoel krijgen dat de showroom en de tuin voelen alsof het hun eigen huis en tuin is. Hierbij spelen dan ook zomer en winter een belangrijke rol bij de plantkeuze.

Mijn eigen achtertuin

Mijn tuin staat vol met alledaagse planten, maar ook zeker met zeer bijzondere planten. Elk jaar blijkt weer dat mijn tuin te klein is voor het aantal planten die ik wil uitproberen. Een aantal planten laat ik vele jaren achtereen staan, maar ook veel planten moeten na een of twee seizoenen het veld ruimen voor andere, mooiere planten.

Rotonde Lobith

Dit is mijn rotonde tussen Tolkamer en Lobith, gelegen aan de Batavenweg ( Bij het tankstation ). Ik mocht na overleg met de gemeente Rijnwaarden deze rotonde aankleden naar mijn bedrijfsstijl en uiteraard kreeg ik hierbij ook het bijbehorende onderhoud. Het was zeer gewenst om hier geen harde materialen in te gebruiken maar alleen een mooie aanplant, dus zijn hier ruim 1000 vaste planten en ruim 7000 bloembollen in gegaan.

WinterBeeld

Een zomertuin is mooi, maar het is ook belangrijk dat de tuin er in de wintermaanden goed uitziet. Mooie wintergroene bladplanten zijn hierbij een must!!! Sommige planten zijn niet wintergroen maar hebben een fraai silhouet, dit vooral als het iets gevroren heeft. En wat dacht u van sneeuw? Zo kan een tuin er toch in de winter aantrekkelijk uitzien.