Tuinontwerp

We beginnen met een kennismaking. Hierin bespreken we al jouw wensen en mogelijkheden. Mijn ontwerpen maak ik zelf altijd met de hand en kan deze indien gewenst ook digitaal en 3-D laten maken.
Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Eventuele kosten voor het maken van een beplantingsplan staan bij “Beplantingsplan” beschreven.

Graden design dutch wave - tuinontwerp Jelle Grintjes

Beplantingsplan

Het samenstellen van een beplanting die jaarrond interessant is geeft altijd een uitdaging. Er zijn veel bouwkundige elementen die een tuin mooi kunnen maken, maar met de juiste plantkeuze kun je het “WOW “effect krijgen. De planten maken in mijn tuinen echt het verschil. 
Kosten voor het maken van een beplantingsplan lopen uiteen en worden voornamelijk bepaald door de mate van detaillering. Een borderontwerp van 100 m² met hierin 50 verschillende soorten is nu eenmaal meer werk dan als we zouden kiezen voor maar 3 soorten.Bij een gedetailleerd plan kun je een gemiddelde van ongeveer € 6,- tot € 8,- per m² border aanhouden. Bij een eenvoudiger plan kom je qua kosten natuurlijk lager uit. Dit is iets dat ik pas aan de hand van alle factoren op locatie in kan schatten. Zo schat ik ook ter plaatse in hoeveel beplanting een tuin nodig heeft om deze mooier te maken.